Wormwood Hantverk

WORMWOOD HANTVERK


Anna Boreson är konsthantverkare med inriktning på ull, broderi och textilt återbruk. Förutom att tillverka och sälja egna produkter under märket Wormwood, håller hon kurser, workshoppar och andra aktiviteter.


"Jag har sysslat med textilt hantverk så länge jag kan minnas, även om jag är ekonomisk historiker i grunden och har arbetat med kulturpolitiska frågor större delen av mitt professionella yrkesliv.


Genom åren har jag dock fördjupat mig inom olika textila former, t.ex. tovning på "Ullakademin" vid Kyreruds folkhögskola i Värmland och för fantastiska Yvonne Habbe på HV-skola i Stockholm, och broderi genom "broderade teksturer" för Tine Wessel i Danmark.


Mina broderkit är av den "fria" typen. Motivet är tryckt på tyget och det finns instruktioner att följa, men också utrymme att sy efter eget tycke och smak. Allt som behövs för att sy de små väskorna, kuddarna eller nålbreven finns med, inkl. blixtlås och fodertyg. Kartorna innehåller tyg och garn.


Som en del av den cirkulära ekonomin arbetar jag så långt det är möjligt med återbrukat material. Detta är inget som syns, men innebär att tyger kan variera i utseende över tid.


På julmarknaden i Köpmangården hittar ni bl a broderikit och tehuvor.